18 Aralık 2014 Perşembe

cilt beyazlatma kürü tarifi Dr. Ender Saraç

Cilt konusu kadınlar için çok önemlidir. Hepimiz genç görünmek, pürüzsüz ve doğal görünüme sahip cilde sahip olmak isteriz. Zaman içinde çeşitli hastalıklardan ya da sebeplerde cildimizde sorunlar oluşabilir. Sorunları ilaçlarla gidermek yerine doğal çözümler yani sağlıklı kürler ile çözüm bulun. Sitemizde bir çok defa paylaşmıştık. Şimdi de cilt beyazlatma kürünü anlatalım.

Beslenme uzmanı ve doktor Ender Saraç, cilt beyazlatmak isteyenlere öneriler sunuyor. Cildimi nasıl beyazlatırım diyenlere bu kürü öneriyorum..

Cilt beyazlatıcı domates maskesi için 1 orta boy domates ve bir miktar ak buğday ununa (has un) ihtiyaç duyacağız. Bu domates önce yıkanıyor daha blender de geçirilip suyu sıkıldıktan sonra eşit miktarda unun içerisinde ezilerek muhallebi veya macun kıvamına getiriliyor.
Macun kıvamındaki bu karışımı yüzümüzü beyazlatmak istediğimiz bölgelere süreceğiz. Ancak dikkat edilmesi gereken bir şey var. O da göz ve dudaklara mümkün olduğunca az bir biçimde bulaştırmamızdır. Maskeyi 5-10 dakika bekleterek kurumasını sağlayacağız. Cilt beyazlatıcı domates maskesinden tam anlamıyla sonuç alabilmek için 2 ay boyunca 2 günde 1 kez gece uykusundan önce olacak biçimde cilt beyazlatma kürüne devam etmek gerekiyor.